Een editie vol verrassingen !

Na een sabbatjaar keert SpaItalia terug naar het circuit van Spa-Francorchamps en dit met een aangepaste formule zodat alle liefhebbers nu volop kunnen genieten. 

Eerste grote nieuwigheid van deze 13e editie is de komst van motoren naar dit grote groen-wit-rood festijn. 4 sessies van 25 minuten worden speciaal gereserveerd voor deze 2-wielers. Ducati, Aprilia, Moto Guzzi, MV Agusta zijn de made in Italy merken die de motorsportfanaten op het Ardeense circuit zullen terugvinden.

Wie het hart bij de Italiaanse automerken heeft liggen hoeft zeker niet onder te doen : 3 sessies van 25 minuten zijn voorbehouden voor Maserati, Ferrari, Alfa Romeo, Fiat en de andere Italiaanse merken. Deelnemers worden ingedeeld volgens het vermogen van hun wagen : minder of meer dan 300 pk. Voor de clubs en hun leden werd een speciaal aanbod uitgewerkt.

Nog voor de wagens is er een « ontdekkingsrally » die vertrekt op het circuit op zaterdagnamiddag. Op het programma staan een ronde op het circuit, een rondrit langsheen de mooiste plaatsen van de Ardennen en de mythische klimkoersen om dan uiteindelijk aan het eind van de dag terug te keren naar Francorchamps. De prijsuitreiking van de rally zal doorgaan in de salons van de Eau Rouge of tijdens de gala-avond.

Op vlak van animatie is er het eerbetoon aan de Carrozzeria Bertone ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Nuccio Bertone. In het hart van de paddock kunt u een tentoonstelling bezoeken met unieke modellen van het merk uit het Bertone museum en van privé verzamelaars. Een kans die u zeker niet mag lagen liggen ! Ook Italië wordt gevierd aan de hand van gastronomie, mode en alles wat de charme maakt van dit Bel Paese.