Een verleidelijk programma

Na een mistroostige zomer kondigt de herfst zich een pak beter aan ! Wie de Ardennen kent weet dat september de ideale maand is om deze fantastische streek - opnieuw - te ontdekken, met het circuit van Spa-Francorchamps als één van de belangrijkste pijlers.

En wat dacht u van een Italiaanse toets aan uw trip naar de Ardennen dit jaar ? Tijdens het weekend van 27 en 28 september organiseert DG Sport SpaItalia, een evenement volledig gewijd aan Italië, met al haar charme, schoonheid, kracht, elegante, verfijning...

Al deze kwaliteiten vindt u terug in een rijke automobiel en motorfiets productie met een brede waaier aan merken en mythische modellen die er allemaal bij zullen zijn in Spa-Francorchamps. De 2014 editie van SpaItalia brengt een heuse evolutie met zich mee want vanaf nu opent ze ook haar deuren voor motorfietsen. DG Sport wil er op deze manier aan herinneren dat Ducati, MV Agusta, Aprilia, Laverda en Benelli een belangrijke plaats innemen in de motorsport geschiedenis, naast hun broertjes op 4 wielen Ferrari, Maserati, Fiat, Alfa Romeo, Abarth, Lamborghini, Lancia, De Tomaso, Osca, etc.

De cultus van « la bella macchina » zal gevierd worden met een elegantiewedstrijd en tentoonstellingen van prestigieuze modellen. Ter gelegenheid van de honderdjarige verjaardag van Nuccio Bertone, wordt zijn oeuvre extra in de kijker gezet met een aantal uitzonderlijke modellen die ons ter beschikking worden gesteld door de Alfa Romeo en Bertone musea en een aantal exclusieve stukken uit privé collecties, meer bepaald uit de collectie van Corrado Lopresto. De lijst is om de vingers bij af te likken :

 • Alfa Romeo Giulietta (model tentoongesteld op het salon van Parijs in 1956) ;
 • Alfa Romeo Giulietta prototype (kadernummer 002, het oudste nummer gekend) ;
 • Alfa Romeo Giulietta 004 Spider Bertone (model 004, één van de twee prototypes ontworpen en gebouwd door Bertone) ;
 • Lancia Sibilo (Concept Car gebouwd in 1978 gebaseerd op de Stratos) ;
 • Iso Rivolta Lele (kadernummer 001 - 1969) ;
 • Alfa Romeo SS 6C Coupe Bertone (1942 - uniek model, van de hand van Mario Revelli di Beaumont) ;
 • Alfa Romeo Giulia SS prototype (1963 - eerste model geproduceerd) ;
 • Alfa Romeo Navajo (1976 - Concept Car gebaseerd op de Alfa 33 Stradale voorgesteld op het salon van Genève) ;
 • Alfa Romeo 2000 Sportiva (1954 - slechts twee coupés en twee spiders werden geproduceerd, kadernummer 00003) ;
 • Alfa Romeo 33 Stradale prototype (1967 - straatversie van het prototype dat zijn eerste race won de eerste keer dat hij de straat op ging tijdens de klimkoers van Fléron, achttien exemplaren gebouwd) ;
 • Alfa Romeo Giulietta SZ “Coda Tronca” (1960 - race versie van de Giulietta) ;
 • Alfa Romeo 8C 2300 type Le Mans (1931 - negen exemplaren gebouwd van de korte versie - vier overwinningen in de 24 Uren van Le Mans) ;
 • Alfa Romeo 1750 GTAm (1970 - ultieme ontwikkeling van de Giulia GTA - Europees Kampioen Touring in 1970 en 1971, overwinningen in de Royal Cup tijdens de 24 Uren van Spa).

De cultus van « la Velocità » wordt ook gevierd met circuitsessies en circuitdopen (in een Ferrari of een Classic model). Om de veiligheid op circuit zo goed mogelijk te verzekeren zullen de deelnemers aan deze drie sessies van 25 minuten per dag onderverdeeld worden volgens het vermogen van hun (Italiaanse uiteraard) wagen : Sport Car (- 300 pk) en Super Car (+  300 pk). De motorrijders krijgen vier sessies van 25 minuten per dag.  

Voor wie houdt van een mooie rondrit heeft DG Sport een "ontdekkingsrally" op het programma staan op zaterdagnamiddag om 14u00. Na een rondje op het circuit leidt de route doorheen de Ardennen via de typische baantjes en een paar van de meest beruchte klimkoersen ... aan een touring tempo uiteraard. De terugkeer is voorzien op het eind van de dag en de prijsuitreiking zal plaatsvinden in de salons van Eau Rouge waar ook de gala-avond zal plaatsvinden, oftewel de Serata italiana. Wie Italië zegt, zegt ook ... mode en gastronomie. Lunches (30€) worden aangeboden in de Eau Rouge, waar ook degustaties zullen plaatsvinden van de beste producten van de Peninsula.

De 2014 editie van SpaItalia zal dus zonder twijfel voldoen aan de strenge eisen van een DG Sport evenement. « Passione Italiana, Passione alta Velocità » : de groen-wit-rode kleuren zullen hoogtij vieren Spa-Francorchamps op 27 en 28 september!