Christine Beckers op SpaItalia om haar boek te signeren

Twintig jaar lang, sinds 1966, een tijd waarin de autosport nog uiterst gevaarlijk was, is Christine Beckers professioneel piloot geweest in alle disciplines.

In rally, op circuit, Parijs-Dakar, Nascar of endurance races zoals de 24 Uren van Francorchamps en Le Mans, heeft ze haar mannelijke tegenstanders heel goed het hoofd geboden en wist ze naam te maken. Ze sleepte maar liefst vijf Belgische titels in de wacht alsook Alfa Romeo gouden medailles en een speciale award van de RACB, waardoor ze de pilote met de meeste titels is.

Vol humor en bescheidenheid beschrijft ze haar herinneringen in een rijkelijk geïllustreerd boek waarin ze het niet alleen over auto's heeft ! Ze vertelt er over haar ontmoetingen met Enzo Ferrari, Juan Manuel Fangio, Jean Todt, Jacky Stewart, Youri Gagarine, Jean-Claude Killy, Jean-Louis (en Maurice) Trintignant, Pierre Arditi, beroemde schrijvers, koningen en prinsessen... Ze heeft er ook een aantal sappige anekdotes in neergepend : de slechte ervaringen met haar vader, haar afkeer voor wiskunde, haar ongevallen bij meer dan 300 km/u met soms heel verrassende gevolgen en ook de adoptie van haar Braziliaanse kinderen met de hulp van Ayrton Senna. Ook de dood is een onderdeel van haar boek, alsook de alles overwinnende liefde... een heuse roman over haar leven.

Deze uitzonderlijke vrouw zal er zijn op 27 en 28 september op SpaItalia om er haar boek « La course ou la vie, itinéraire d’une femme rapide » te signeren. Een niet te missen kans…