Meesterwerk !

Voor een eerste poging mogen we gerust spreken van een meesterwerk ! DG Sport herlanceerde SpaItalia, dat in 2013 door zijn vorige organisator geannuleerd werd, en voegde er wat van haar savoir-faire en nieuwe ideeën aan toe en voilà : een grandioos succes !

De cijfers liegen niet. Tijdens dit weekend waarin de weergoden ons meer dan goed gezind waren, zakten maar liefst meer dan 15.000 mensen af naar Spa-Francorchamps om er de Italiaanse sfeer op te snuiven. En dat SpaItalia een succes was hebben ze ook op de wegen geweten : er stonden files aan alle hoofdafritten van de snelweg naar het circuit !

Voor deze heruitgave had DG Sport ervoor gekozen om het programma te diversifiëren door ook motoren toe te laten, een vertrouwd domein voor het team uit Theux. Ducati, Aprilia, Moto Guzzi en de belangrijkste Italiaanse tweewielermerken waren aanwezig in de paddock en op de piste, waar de runs volledig volzet waren.

Dankzij Alfa Romeo, officiële partner van het evenement, kon het publiek een breed scala aan uitzonderlijke wagens bewonderen die voor de gelegenheid uit het museum van het merk in Turijn waren overgebracht. Urenlang hebben liefhebbers rond deze unieke modellen uit de autogeschiedenis geflaneerd : de SS 6C Coupe Bertone, de 1750 GTAm, de Navajo's, 33 Stradale, Giulietta SZ “Coda Tronca” en 8C 2300 type Le Mans, allen werden duizenden malen gefotografeerd door toeschouwers die de kans die ze kregen om deze legendarische modellen te kunnen bewonderen met beide handen grepen.

Tal van andere partners waren het weekend lang aanwezig in de paddock. Michelin met zijn levende Bibendum, Alitalia met een heel mooie Ferrari in de kleuren van de luchtvaartmaatschappij, etc.

Topmomenten van het weekend waren ongetwijfeld de verschillende parades die steeds volzet waren en die de toeschouwers toelieten tal van prachtige Italiaanse modellen te bewonderen.

Om de bezoekers een heuse duik in het Italiaanse leven te laten maken boden DG Sport en Licata, de n°1 in import van Italiaanse wijnen in België, ook degustaties aan die uitermate werden geapprecieerd, al werd er uiteraard voorzichtig omgegaan met het lekkere vocht …

Kortom, SpaItalia 2014 dat voor de eerste maal door DG Sport werd georganiseerd kende een overdonderend succes. Zo hebben Christian Jupsin en zijn team meteen ook weer nieuwe ideeën voor de toekomst …