Een 500 van 580 pk: Ook gek doen mag op SpaItalia !

Wat zou elegantie, klasse en schoonheid made in Italia zijn zonder een klein beetje zot doen? Ook de automobiel ontsnapt niet aan die regel, en dat zal tijdens SpaItalia nog maar eens bewezen worden.

Voor de eerste brengen de mensen van Oemmedi – specialisten in het restaureren van oude auto’s en motoren – hun allergekste creatie naar België… Op de Motor Show van Bologna, een onmisbare afspraak voor alle liefhebbers van mechanische sporten, werd dit bommetje voorgesteld: een meer dan gespierde Fiat 500, die wordt aangedreven door een V12 afkomstig uit… een Lamborghini Murcièlago! Vermogen van deze 6,2l: 580 pk!

Waaraan het Italiaanse team dacht toen ze deze uitdaging aangingen? Joost mag het weten… We kunnen alleen stellen dat Oemmedi niet aan zijn proefstuk toe is, want eerder wisten ze al een Flat6 Porsche en een V8 Ferrari in het koetswerk van een Fiat 500 te wringen.

De tovenaar van Acquapendente wou echter de lat nog hoger leggen en het resultaat is al even explosief als verbazend ! Hoewel dit misschien niet de meest verfijnde en elegante bolide is, kan u zich allicht voorstellen dat het ding vooruit gaat, en al zeker bij het accelereren.

Om deze unieke Fiat 500 te bewonderen, één afspraak: SpaItalia, op 26 en 27 september.