Objectief 500 !

Zestig jaar. Een leeftijd die kan tellen ! En laat dat nu  net het aantal kaarsjes zijn dat de Fiat 500 mag uitblazen. De eerste versie - de Nuova 500 - werd officieel voorgesteld in Turijn op 4 juli 1957. Sindsdien kende de kleine berline met luchtgekoelde motor tal van varianten en er werden meer dan 3,5 miljoen exemplaren van geproduceerd.

De organisator van de SpaItalia 2017, DG Sport, wil deze verjaardag vieren en zet dit icoon uit de Italiaanse automobielindustrie dan ook bovenaan de affiche.

Op zondag 18 juni zal de parade maar liefst 500 Fiat 500's verzamelen op het mooiste circuit ter wereld. Dat wordt ongetwijfeld een eyecatcher ! Een voordelig tarief van 50€ voor twee personen - parade incluis - is voorzien voor de eigenaars van een Fiat 500 die reserveren via het mailadres 500@spaitalia.be (met een foto van hun auto erbij). Opgelet, de plaatsen zijn zeer gegeerd ; snel te reserveren is de boodschap …

De Fiat 500 is dan wel een topper tijdens de vijftiende SpaItalia, maar ze zal zeker niet de enige vedette zijn, verre van zelfs. Tijdens de komende weken zal DG Sport het zeer gevarieerde programma van 18 juni onthullen. Een dag waarop de liefhebbers van « Italiaanse schoonheden» – op twee en vier wielen – hun hartje zullen kunnen ophalen.