Een uitzonderlijke tentoonstelling in het kader van 70 jaar Ferrari

Vaandeldrager van de Italiaanse auto-industrie, het symbool van '' bella mecanica '' en de absolute referentie in de kleine wereld van uitzonderlijke GT’s, Ferrari, viert dit jaar zijn zeventigste verjaardag. Organisator van SpaItalia (zondag 18 juni), DG Sport associeert zich uiteraard met dit evenement door het tentoonstellen van vijftien uitzonderlijke modellen van het beroemde steigerende paard.

Naast de recente producties uit Maranello, met op kop de fantastische F12 Berlinetta, kunnen liefhebbers genieten van een reeks oudere Ferrari’s; zoals de Testarossa Monospecchio 512 en TR 328 GTS, 308 GTB, F430 en een 250 GTE waarvan de elegantie en klasse doorheen de jaren intact zijn gebleven.

Een 355 zal zeker de aandacht trekken en mooie herinneringen oproepen, ongetwijfeld doorspekt met nostalgie : het betreft inderdaad de wagen van Michael Schumacher, de Duitse kampioen die zoveel gloriemomenten heeft beleefd in de geschiedenis van de Formule 1 met de Scuderia. Een knipoog naar de geschiedenis, “Schumi” reed met een Ferrari tijdens vier van zijn zes overwinningen in Spa-Francorchamps… het strijdtoneel van SpaItalia.

Aangezien DG Sport continu nieuwe contacten legt is de kans groot dat er nog andere uitzonderlijke Ferrari’s – waaronder één van de eerste modellen ooit gebouwd door de Commendatore… - tentoon zullen gesteld worden op 18 juni in de paddock van “het mooiste circuit ter wereld”.

Wij spreken in elk geval reeds af met de fans van de Cavallino Rampante en alle liefhebbers van mooie Italiaanse bolides !