SpaItalia 2019 viert de 70e verjaardag van Abarth !

 

SpaItalia, een niet te missen evenement dat het Italië van auto's en motoren in de kijker zet, kon onmogelijk de 70ste verjaardag van een symbool als Abarth missen. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met de Belgische importeur van het merk!

In 1949 kreeg Carlo Abarth, geboren als Karl Abarth, het zeer goede idee om in de regio van Turijn, het land van Fiat en Lancia, een bedrijf op te zetten dat auto's voorbereidt op de concurrentie. Al snel zou de schorpioen, het Abarth-logo, wijdverspreid worden met legendarische modellen zoals de Fiat Abarth 595 SS en 695 SS in de zestiger jaren.

Abarth bleef een onafhankelijk bedrijf tot 1971, alvorens te worden opgenomen door Fiat Auto en zichzelf te vestigen als de referentie van de sportversies van de verschillende merken van de groep. Het Abarth-raceteam werd het de sportafdeling van het moederbedrijf.

In 2007 beslist de Fiat-groep om het Abarth-merk nieuw leven in te blazen, wat resulteert in de Fiat 500 Abarth, die een link legt met een prestigieus verleden.

Om de zeven decennia van het bestaan ​​van Abarth te vieren, worden de 595, de sportieve versie van de huidige 500, en de 124 Spider en GT uitgebracht in een '70-jarig jubileum' versie die herkenbaar is aan de specifieke insignes.

De fans van het merk met de scorpioen worden verwacht op het mooiste circuit ter wereld aanstaande zondag 16 juni als onderdeel van SpaItalia om dit prestigieuze jubileum te vieren. In de paddock kan men tal van straat en circuit Abarths bewonderen, met als hoogtepunt een tentoonstelling van de modellen die de geschiedenis van het merk hebben gemarkeerd, in nauwe samenwerking met het Abarth Works Museum van expert Guy Moerenhout, en natuurlijk de presentatie van het huidige gamma. Afspraak ook op het circuit van Francorchamps voor de "Free Ride" gepland om 13:50.