Afspraak op zondag 14 juni voor de 2020 editie van SpaItalia

 

Bij de DG Sporte evenementen die de wind mee hebben vinden we ongetwijfeld SpaItlia ! De mooiste verzameling Italiaanse auto's en motoren in de prachtige setting van het Circuit van Spa-Francorchamps trekken elk jaar steeds meer volk en de deelnemersrecords worden telkens weer gebroken. In 2020 is het evenement al aan haar 19e editie toe. Wat betekent dat SpaItalia de wind mee heeft richting haar 20e verjaardag ! Het is op zondag 14 juni dat het mooiste circuit ter wereld weer in "la Dolce Vita" wordt ondergedompeld...

"SpaItalia heeft tal van troeven, te beginnen met het feit dat alles op één dag plaatsvindt, legt Florian Jupsin uit. Elke editie brengt een aantal nieuwigheden met zich mee. Afgelopen juni waren er zo maar liefst 150 Vespa's op de Parata Italiana en de eerste echo's voor 2002 zijn al veelbelovend. Toen DG Sport de organisatie van SpaItalia overnam was het basisidee om onze fetisj formule - een mengeling van auto's en motoren - over te nemen en dat alles te overgieten met een flinke dosis Italiaanse saus. Het concept sloeg duidelijk aan, want de enen kunne op die manier hun Transalpijnse machines tentoon stellen in de paddock van Francorchamps terwijl de anderen zich kunnen uitleven op het 7 kilometer lange legendarische circuit. En meestal is de zon ook van de partij midden juni, waardoor SpaItalia een feest bij uitstek is..."

Het is nog wat vroeg om nu al de grote thema's van SpaItalia 2020 te onthullen maar wees er maar zeker van dat de radertjes al volop draaien in de creatieve breinen van het DG Sport team... en dat de topmomenten van dit evenement er uiteraard ook weer zullen bijzijn, zoals de verschillende Parades, de 'Best of Show', etc.  Wij schrijven de datum alvast in onze agenda !