Shell SpaItalia 2020 uitgesteld tot zondag 20 september

 

Rekening houdend met de onduidelijke situatie veroorzaakt door de Covid-19 uitbraak, en zonder te wachten op nieuwe richtlijnen van de federale regering inzake voorzorgsmaatregelen en quarantaine, heeft DG Sport besloten om de editie 2020 van Shell SpaItalia uit te stellen. De meeting voor alle liefhebbers van Italiaanse machines op twee en vier wielen, die oorspronkelijk gepland was op zondag 14 juni, gaat nu door op zondag 20 september.

“Ons eerste doel is er alles aan te doen opdat iedereen ten volle kan genieten van deze uitzonderlijke dag op het mooiste circuit ter wereld”, stelt Yves Grosjean in naam van DG Sport Events. “De vele onzekerheden in de huidige situatie laten helaas niet toe te veronderstellen dat alles half juni opnieuw normaal zal verlopen. In nauwe samenwerking met de mensen van het Circuit van Spa-Francorchamps, die we langs deze weg willen bedanken voor het helpen zoeken naar een oplossing, en onze hoofdsponsor Shell, werd besloten om het evenement uit te stellen naar 20 september. We gaan er van uit dat het leven aan het eind van de zomer opnieuw een normaal verloop zal kennen en dat het publiek in zijn vrije tijd opnieuw volop aan activiteiten kan deelnemen. Iedereen weet dat de weersomstandigheden in die tijd van het jaar nog heel aangenaam kunnen zijn. Vingers gekruist…”

De nieuwe datum verandert uiteraard niets aan het verloop van SpaItalia. “De centrale thema’s blijven dezelfde: 110 jaar Alfa Romeo en het merk Ducati”, vervolgt Florian Jupsin. “Laatstgenoemde kan op het vlak van tweewielers trouwens van een exclusieve aanwezigheid genieten. We stonden al heel ver in de voorbereiding op de veelbelovende editie van 2020, en het spreekt voor zich dat drie extra maanden ons zullen toelaten nog enkele nieuwe ideeën uit te werken. Uiteraard blijven de inschrijvingen voor 14 juni geldig voor 20 september. En nu de nieuwe datum officieel werd bekendgemaakt, kan ieder die met vier of twee wielen op het Circuit van Spa-Francorchamps aanwezig zal zijn zijn komst aankondigen via onze website www.spaitalia.be, tabblad ‘Deelnemer’. De nieuwe afspraak is gemaakt…”

2020 is het jaar van heel wat opschudding, maar Shell SpaItalia zal op zondag 20 september in een onuitgegeven sfeer doorgaan.