SpaItalia verwelkomt de Vespa’s van de A.C.M.A. Trophy!

 

Zoals organisator DG Sport recent bekendmaakte zal de editie 2020 van SpaItalia op zondag 20 september de liefhebbers van Italiaanse twee- en vierwielers in hogere sferen brengen. Het belooft op meer dan één vlak een ontzettend mooie dag te worden, met enkele legendarische merken als Alfa Romeo – dat dit jaar zijn 110de verjaardag viert – en Ducati in de schijnwerpers. Maar dat is lang niet alles…

Wie Italiaanse tweewieler zegt, denkt uiteraard ook aan de… Vespa! Vorig jaar maakten deze gemotoriseerde insectjes, net na de Tweede Wereldoorlog door Piaggio bedacht, al het mooie weer tijdens SpaItalia, niet in het minst door de Vespa Parade die hen exclusief was voorbehouden. Uiteraard is dat dit jaar opnieuw het geval, ook en vooral omdat de deelnemers aan de editie 2020 het gezelschap zullen krijgen van de Vespisten die deelnemen aan de Audax A.C.M.A. Trophy. Dit Franse evenement wordt tijdens hetzelfde weekend afgewerkt, en krijgt dus zijn finish op het mooiste circuit ter wereld, in het kader van SpaItalia!

“De Audax A.C.M.A. Trophy wordt voor de eerste keer georganiseerd, en zou zo een dertigtal Vespa’s tussen 1946 en 1962 over de vloer moeten krijgen. Het is onze manier om de creatie van de Vespa door Piaggio in de verf te zetten, die tot dat laatste jaartal onder licentie van Piaggio werden gebouwd in de Ateliers de Construction de Motocycles et d’Automobiles (ACMA), gelegen in Fourchambault in de Nièvre”, stelt Sébastien Fanni, voorzitter van de organiserende Vespa Club Givet. “Het evenement begint op zaterdagochtend 19 september, in Fontaine-le-Port ten oosten van Parijs, en trekt dan richting Sierck-les-Bains, in de Moselle. Op zondagochtend heel vroeg trekt de karavaan dan naar het circuit van Spa-Francorchamps, waar we rond 14 uur verwacht worden! Toen DG Sport om de bekende redenen werd verplicht om SpaItalia van juni naar september te verhuizen hebben we geen moment geaarzeld en de datum van ons evenement aangepast aan die van de Ardense meeting die zo populair is bij de liefhebbers van mooie Italiaanse mechaniek.”

“De finish van de Audax A.C.M.A. Trophy tijdens SpaItalia is een zoveelste bewijs dat ons evenement ook ver buiten onze grenzen een grote bekendheid geniet”, stelt een tevreden Florian Jupsin in naam van DG Sport. “We kijken er nu al naar uit om die vlucht Vespa’s uit Frankrijk in de paddock van Francorchamps te zien landen, iets wat voor hen zeker de kers op de taart zal zijn! En uiteraard krijgt onze Vespa Parade zo nog een grotere uitstraling.”

We herinneren er graag nog even aan dat SpaItalia niet alleen een indrukwekkende bijeenkomst is van Italiaanse auto’s en motoren in de paddock van Francorchamps, maar verder ook plaats biedt aan enkele circuitsessies voor zowel twee- als vierwielers. De Parata Italiana is er voor iedereen, naast de Parade Vespa.