Lancia Aurelia en Florida als sterren van SpaItalia 2020!

 

Hoewel de editie 2020 van SpaItalia op zondag 20 september de 110de verjaardag van Alfa Romeo in de verf zal zetten, zullen er uiteraard ook andere aspecten van de rijke Italiaanse autogeschiedenis worden belicht. Zo prijkt er op het programma van het door DG Sport georganiseerde evenement ook een expo die de legendarische Lancia Aurelia als centraal thema heeft.

De Aurelia is zonder twijfel één van de meest iconische bolides van de jaren ’50. Al bij zijn lancering – 70 jaar geleden – wist dit topmodel van de hand van Gianni Lancia en Vittorio Jano zich dankzij een schitterende lijn te onderscheiden, terwijl er onder de motorkap een V6 van 1755cc stak. Meteen het eerste seriemodel met een V6… ter wereld! De Aurelia dankt zijn naam aan de Via Aurelia, die Rome met de Riviera verbindt, maar het zijn vooral zijn prestaties en comfort die van de wagen een ware belager van de gevestigde waarden van die tijd maken. Zijn palmares in de autosport is al even veelzeggend. Het absolute hoogtepunt wordt gevormd door een D50-versie, die in 1956 zowaar naar de wereldtitel in de Formule 1 rijdt, in de handen van een zeker Juan-Manuel Fangio!

“De liefhebbers van deze Italiaanse schone zullen in de wolken zijn, want nu al staat vast dat we over een Aurelia B12, B20 en B24 (Spider) kunnen beschikken”, stelt Florian Jupsin in naam van DG Sport. “De kers op de taart wordt gevormd door een Lancia Florida, een op de Aurelia gebaseerde en door Pininfarina uitgevoerde stijlstudie. De Florida diende onder andere als basis voor de later ontwikkelde berline- en coupé-versie van de Lancia Flaminia. Francesco de Virgilio is de ontwerper van de V6-motor. Er werden zes prototypes van de Florida gemaakt, allemaal verschillend. Er bestaan er nog drie: één in Zwitserland, één in Zuid-Frankrijk, en één… op SpaItalia!”

De toon is gezet! Uniek en exclusief, dat wordt meer dan ooit de uitstraling van SpaItalia 2020. Want er worden voor de volgende weken nog meer mooie verrassingen verwacht…