SpaItalia 10 goede redenen om Shell SpaItalia 2022 niet te missen !

Het is ondertussen een niet-te-missen evenement geworden. Een hoogmis voor alle fans van Italiaanse twee- en vierwielers. Op zondag 12 juni wordt Shell SpaItalia meer dan ooit ‘the place to be’, een gezinsuitstap meer dan waardig, met entertainment voor allen. Er zijn trouwens – minstens – tien goede redenen om Shell SpaItalia 2022 niet te missen…

  • Men viert niet ieder jaar… 20 edities!

Op zondag 12 juni viert Shell SpaItalia zijn 20ste editie. Onder de auspiciën van DG Sport zal dit evenement in het teken van de Italiaanse auto’s en motoren nog maar eens de grote massa toeschouwers bestaande uit fans en nieuwsgierigen in de watten leggen. Met een brede waaier aan animaties, actie op het circuit en vooral die uniek Dolce Vita-sfeer die zo kenmerkend is voor Shell SpaItalia. Na twee jaar met beperkingen is het voor deze jubileumeditie opnieuw de beurt aan de passie en de gezelligheid om de bovenhand te nemen!

  • Ducati Day

Ducati en de Shell SpaItalia, dat is una storia importante! De constructeur uit Bologna wordt meer dan ooit in de schijnwerpers geplaatst. In de Ducati Village kunnen de nieuwste toevoegingen aan het gamma worden bewonderd, terwijl er op het circuit ook rijsessies worden gehouden die exclusief aan Ducati-machines voorbehouden zijn. Kers op de taart: er wordt een ‘offroad’ initiatie gehouden, om zo de kwaliteiten van de Ducati Multistrada in de verf te zetten.

  • Eerbetoon aan de V12 Ferrari!

Ter gelegenheid van 75 jaar Scuderia Ferrari besloot men bij de mensen van Shell SpaItalia 2022 een eerbetoon te brengen aan de legendarische V12-motoren met de

Cavallino Rampante. Het werd een prestigieuze tentoonstelling, met onder andere een Ferrari 250 Testa Rossa, 250 GT SWB, 365 GTB/4 Daytona, 456, 512 Testarossa, F12, 599 GTB… plus enkele motorblokken die gedemonteerd worden tentoongesteld. Bovendien wordt voor een passend sober kader gezorgd. Mis het niet!

  • MA-FRA Best of Show

Het is één van de meest populaire ingrediënten van Shell SpaItalia: eigenaars van auto’s en ook – en dat is nieuw! – motoren de gelegenheid geven om in de paddock deel te nemen aan een zogeheten concours d’éléganceonder de naam Best of Show. Het gereputeerde Italiaanse MA-FRA, gespecialiseerd in alle mogelijke schoonmaakproducten voor uw auto, is opnieuw de officiële partner. Oldtimers, Youngtimers of moderne machines, twee of vier wielen: alles wat uit Italië komt is welkom! En bovendien wordt er ook nog voor wat animatie gezorgd…

  • Show, by Loris Rosati!

Hier zullen klein en groot dol op zijn! Loris Rosati is wereldwijd dé specialist als het gaat om acrobatische toeren met een… Piaggio Ape! Met dit aan de basis heel bescheiden nutsvoertuig tast de kerel de grenzen van het fysiek mogelijke af. Wees er bij!

  • Circuitdoop met een Ferrari 488 Challenge!

Ook dit jaar biedt Shell SpaItalia circuitdopen met een ware racebolide aan: de Ferrari 488 Challenge! Met een ervaren racer aan het stuur kan u het volledige en zeven kilometer lange asfaltlint van Spa-Francorchamps zien voorbijflitsen. Een unieke kans, zeker nadat het mooiste circuit ter wereld afgelopen winter danig onder handen is genomen. Spektakel verzekerd!

  • Parata Italiana

Indrukwekkender dan dit wordt het niet. Tussen 12u en 13u30 zorgt de Parata Italiana er voor dat er honderden Italiaanse bolides op het Circuit van Spa-Francorchamps tegen een slakkengang over het asfalt rijden. Deze Forza Italia parade is één van de musts van Shell SpaItalia! Succes verzekerd… zeker omdat er net voordien ook een langverwachte motorparade doorgaat.

  • Village exposanten en clubs

Ook bij deze editie van Shell SpaItalia worden de clubs, de verzamelpunten voor liefhebbers en verzamelaars, op Spa-Francorchamps verwacht. Uiteraard geldt hetzelfde voor een brede waaier aan exposanten. Voertuigen, onderdelen, accessoires, maar ook boeken, miniatuurtjes of gelijk welk kleinood dat een link heeft met Italiaanse twee- en vierwielers: er is voor elk wat wils!

  • Italiaans dorp

Shell SpaItalia, dat zijn de auto’s en motoren, maar de Italiaanse levensstijl. Van deze dolce vita valt nergens beter te proeven dan in het Italiaanse dorp, waar van pizza’s, pasta, charcuterie, kazen, arrosticini, arancini, gelati, wijnen en tutti quanti kan worden geproefd! Gegarandeerd (lekker) plezier!

  1. Segafredo maakt je blij!

Segafredo, Italiaans marktleider als het om espresso gaat en wereldwijd vertegenwoordigd in 110 landen, wil tijdens Shell SpaItalia de smaak, cultuur en bereiding van een ware Italiaanse espresso overbrengen. Voor de gelegenheid zullen talrijk espresso’s en cappuccino’s aan de bezoekers en deelnemers worden uitgedeeld! Koffiepauze, iemand? 

U hebt het begrepen, Shell SpaItalia 2021 beschikt over alle ingrediënten om op het mooiste circuit ter wereld een groots feest rond de Italiaanse auto’s en motoren én de Italiaanse cultuur te organiseren. Een evenement dat échte tifosi niet mogen missen! 

Zoek in het nieuws

Fermer Zoomer