SpaItalia Een prestigieuze expo rond de Ferrari V12!

De jaargang 2022 van Shell SpaItalia zal op zondag 12 juni over heel wat en zeer gevarieerde aandachttrekkers beschikken, om zo alle liefhebbers van Italiaanse twee- en vierwielers tevreden te stellen. En dan zijn er ook nog die onverwachte extra’s, zoals die uitzonderlijke tentoonstelling rond de Ferrari V12!

In dit 75ste jaar van de Scuderia Ferrari kon DG Sport er moeilijk het zwijgen toe doen, zeker nu Shell SpaItalia met rasse schreden nadert. “We hadden voor alles de ambitie om iets klasrijk op poten te zetten, passend bij Ferrari, en ten tweede wilden we ook wel eens iets aparts organiseren, door ons op één welbepaalde thematiek toe te leggen”, stelt Florian Jupsin in naam van de organisatie. “Na heel wat mensen en organisaties te hebben gecontacteerd lieten we onze keuze vallen op de geschiedenis van de Ferrari V12. Nu willen we deze grote symfonie uit de geschiedenis van de autosport en van sportieve auto’s zo mooi mogelijk illustreren!”

Hoewel de lijst van de bolides die in een ingetogen setting, maar met passende soundtrack, zullen worden tentoongesteld nog niet definitief is, is het nu al zeker dat de bezoekers hun bewonderende blikken op Ferrari’s 250 Testa Rossa, 250 GT SWB, 365 GTB/4 Daytona, 456, 512 Testarossa, F12 en 599 GTB kunnen laten vallen. Daarnaast zullen ook enkele niet-ingebouwde V12-motoren worden tentoongesteld, ware juweeltjes zijn dat.

“We zijn nog steeds aan het onderhandelen, wat betekent dat deze prestigieuze lijst nog wat langer zal worden”, vervolgt Florian Jupsin. “Het staat dus nu al vast dat Shell SpaItalia 2022 voor een ‘wauw’-effect bij de tifosi en alle andere bezoekers zal zorgen. Bij het samenstellen van deze expo werden we ondergedompeld in een ware zee van passie, en die willen we nu met het publiek delen.”

Om deze legendarische bolides met eigen ogen te kunnen bewonderen en weg te dromen bij het unieke geluid van deze V12-motoren, kan u nu al terecht op de officiële website www.spaitalia.be, tabblad ‘Bezoekers’. 

Zoek in het nieuws

Fermer Zoomer