SpaItalia Publiek massaal aanwezig!

Hoewel de weersverwachtingen voor zondag 26 september niet onverdeeld positief waren, hebben de weergoden het goede verloop van de editie 2021 van Shell SpaItalia niet verstoord! Het resultaat was dat duizenden mensen aanwezig waren om deel te nemen aan het feest van de Italiaanse motoren en automobielen, wat organisator DG Sport en zijn partners uiteraard heel tevreden stemde.

“Het publiek tekende inderdaad massaal aanwezig op het Circuit van Spa-Francorchamps, en dat was fantastisch”, stelde een verheugde Florian Jupsin in naam van DG Sport. “Zonder maskerplicht leek het sterk op een terugkeer naar een normale situatie en dat deed iedereen zichtbaar deugd. Shell SpaItalia 2021 kon een brede waaier aan ingrediënten aanbieden, en dat viel duidelijk in de smaak!”

Zowel op de piste als door de animaties in de paddock viel er voortdurend wel iets te beleven en dat beviel de liefhebbers van Italiaanse twee- en vierwielers wel. Met een expo over 110 jaar Alfa Romeo, de alom aanwezigheid van Ducati op de piste – dankzij een ontelbaar aantal rijsessies, een met een indrukwekkende verzameling aan de voet van de Raidillon gepaste viering van de 75ste verjaardag van Vespa, de ontzettend populaire Parata Italiana met niet minder dan 500 bolides op het legendarische asfaltlint, de aanwezigheid van een groot aantal clubs, het voor menig enthousiaste deelnemer verrassende concours d’élégance MA-FRA Best of Show, en de volledig uitverkochte pistedopen in een Ferrari 488 Challenge kan enkel een heel positieve balans worden opgesteld!

“Als kers op de lekkere taart was er dan ook nog het Italiaanse dorpje, één van de nieuwigheden van deze editie 2021, waar de smaakpapillen werden verwend”, vervolgt Florian Jupsin. “Dat heeft zeker tot de goede sfeer bijgedragen. Meer dan ooit stond Francorchamps afgelopen zondag in het teken van de Dolce Vita, en iedere aanwezige heeft er met volle teugen kunnen van genieten.”

Hoeft het dan ook te verwonderen dat de planning voor Shell SpaItalia 2022 nu al begonnen is? DG Sport geeft afspraak in juni volgend jaar, met de duidelijke ambitie om het bij de volgende editie van ontzettend populaire volksfeest nog beter te doen!

Zoek in het nieuws

Fermer Zoomer