SpaItalia Een rijsessie alleen voor SUV’s en een geluidslimiet naar boven herzien!

Nee, DG Sport is nog niet klaar met het verrassen van fans van Italiaanse auto’s en motorfietsen met het oog op het 20-jarig jubileum van SpaItalia ! Op zondag 11 juni belooft het programma aantrekkelijker te worden dan ooit… en het laatste nieuws wijst op een steeds groter aantal auto’s en motoren op het circuit tijdens de verschillende tracksessies!

SpaItalia 2023 staat synoniem voor een Grand Premiere, met een sessie uitsluitend gereserveerd voor… SUV’s ! « Dat is een groot pluspunt, vervolgt Florian Jupsin. Voertuigen uit de SUV-categorie, vallen te vaak uit de boot bij circuitactiviteiten. Een situatie die we wilden veranderen. Neem nu bijvoorbeeld de Urus van Lamborghini. Een model dat deel uitmaakt van de geschiedenis van het merk uit Sant’Agata, Bologna, wiens 60-jarig jubileum we zullen vieren in SpaItalia. Het is in meer dan één opzicht een exclusieve SUV, die dus nu de mogelijkheid krijgt om “het mooiste circuit ter wereld” te verkennen. En ik denk dat deze sessie zeker heel wat nieuwsgierigheid zal opwekken…»

En dat is nog niet alles ! « We zijn inderdaad verheugd om aan te kondigen dat de geluidslimiet is verhoogd van 103 naar 107 dB, zegt Florian Jupsin namens de organisatie. Hierdoor kunnen meer Supercars en Hypercars het circuit op, zonder het risico te lopen de huidige normen te overschrijden. En daar heeft iedereen baat bij…… »

U heeft het al begrepen, de 20e verjaardag van SpaItalia zal de krantenkoppen halen. En we zijn nog niet aan het einde van onze verrassingen… Dus, See you in Spa ? 

Zoek in het nieuws

Fermer Zoomer