SpaItalia SpaItalia viert 110de verjaardag van Maserati

Tijdens de winter wordt meestal de basis gelegd voor ontzettend mooie projecten later in het jaar. Daarom haalt DG Sport nu al alles uit de kast om van de 21ste editie van SpaItalia, het evenement bij uitstek aan het begin van de zomer, een spetterend feest te maken. In het zog van een passend gevierde jubileumeditie volgt nu al een eerste aankondiging die de harten van liefhebbers van Italiaanse bolides sneller zal doen slaan: SpaItalia 2024 viert dit jaar, onder andere, de 110de verjaardag van Maserati !

Want het was in 1914 dat Alfieri Maserati het beroemde merk met de drietand creëerde, met een hoofdzetel in Modena. Het was van bij het begin duidelijk dat de autosport een belangrijke rol zou spelen, al was het nog een twaalf jaar wachten vooraleer een eerste bolide met een waar Maserati-logo op de circuits verscheen: de Tipo 26.

Nadat het merk in handen kwam van de Orsi-familie bouwde het merk enkele legendarische sportwagens, te beginnen met de 250F waarmee Juan Manuel Fangio naar de wereldtitel in de Formule 1 reed. Later volgden ook nog de uitzonderlijke Tipo 60 en 61 ‘Birdcage’. De eerste Maserati voor de weg, de 3500 GT, liep in 1957 van de productielijn. Er volgden nog legendarische modellen, zoals de Mistral, Bora, Merak, Ghibli, enz. Het merk werd achtereenvolgens eigendom van Citroën, de Tomaso en Chrysler, vooraleer Fiat de teugels in handen nam, en zo van het merk-met-de-drietand een stalgenoot maakte van… Ferrari, ooit de eeuwige rivaal van Maserati !

Deze bewogen geschiedenis wordt op SpaItalia door een immense tentoonstelling prachtig geïllustreerd, en er zullen ook moderne Maserati’s aanwezig zijn, zoals de Grecale, Ghibli, Levante, Quattroporte, Granturismo en de MC20. 

Er hoeft niet aan te worden getwijfeld, op zondag 16 juni zal er op en naast het Circuit van Spa-Francorchamps heel wat passie in de lucht hangen…

Zoek in het nieuws

Fermer Zoomer