SpaItalia Een opgevoerde Ma-Fra Concours d’Elegance voor de Shell SpaItalia 2022

We worden niet elke dag 20 jaar… en in het geval van de Shell SpaItalia, georganiseerd op zondag 12 juni door DG Sport, zal dat resulteren in wat extra hoogtepunten… en een mooie knipoog naar het verhaal van deze grote massa Italiaanse auto’s en motorfietsen. Zo kan de populaire Concours d’Elegance, die in het hart van de paddock zorgt voor de nodige animo, rekenen op meer aandacht… onder leiding van Jean-Pierre Magalhaes, ex-organisator van het evenement !

« Ter gelegenheid van deze 20ste editie gaan we inderdaad een nieuwe elegantiewedstrijd en een toelatingsexamen voor de Shell SpaItalia vieren”, legt Jean-Pierre Magalhaes uit. De meest emblematische sedans, coupés of cabrio’s die door Italiaanse carrosseriebouwers zijn geproduceerd, zullen dus worden geëerd. Concours d’Elegance zijn altijd uitstekende gelegenheden om alle facetten van de passie die ons drijft met het grote publiek te delen, vooral als het gaat om lijnen en rondingen die het resultaat zijn van deze geniale ontwerpers : Bertone, Zagato, Pininfarina, Touring en nog veel meer.. »

Maar dat is niet alles ! De Shell SpaItalia is ook het hoogtepunt van de Italiaanse motorfiets. Wiens geschiedenis net zo rijk is… « Met Garelli en Moto Guzzi, maar ook met Ducati, wordt een industriële geschiedenis van meer dan een eeuw oud opgeroepen, vervolgt Jean-Pierre Magalhaes. Een wedstrijd van dit type is dan ook een uitzonderlijke showcase in het kader van een evenement dat zich richt op alle generaties en alle categorieën van liefhebbers. Of het nu voor auto’s of motorfietsen is, we zullen belang hechten aan de presentatie en pleiten voor een mix tussen mooie mechanica en elegante dames en juffrouwen. Een knipoog naar de gelijkheid der seksen in een wereld die toch nog overwegend mannelijk blijft. En een manier om de link te leggen naar de emancipatie die zijn oorsprong vond in de Roaring Twenties !»     

Voortaan zullen de bedenkers van de 20e Shell SpaItalia hun uiterste best doen om verzamelaars te vinden die stekezot zijn van zeldzame auto’s en motorfietsen, en die graag zullen deelnemen aan een evenement dat hun juweeltjes waardig is. Alle informatie is te vinden op onze officiële website, tabs “Deelnemers“.

Zoek in het nieuws

Fermer Zoomer